Pucnjava u baru u Kaliforniji – 12 mrtvih, napadač mladi veteran

U pucnjavi u baru u Kaliforniji ubijeno je najmanje 13 osoba, među kojima i napadač, saopštili su zvaničnici. Ranjeno je deset ljudi. Napadač identifikovan kao mladi veteran Ijan Dejvid Long. Tramp uputio saučešće porodicama žrtava i pohvalio reakciju policije.

U kantri baru "Borderlajn" u mestu Tauzend Ouks, sinoć se u trenutku napada nalazilo na stotine ljudi, a pucnjava je trajala i kada je došla policija, preneo je AP.

Napadač je ubio 12 osoba, a lokalni šerif Džef Din je rekao da je još desetak osoba ranjeno. Među ubijenima je i zamenik šerifa.

Najpre je ispalio nekoliko hitaca, potom je bacio dimne bombe i onda nastavio da puca, prenosi AP.

Pozivajući se na policiju, Los Anđeles tajms naveo je da je ispaljeno najmanje 30 metaka.

Svedoci navode da su u baru većinom bili studenti, da je situacija bila haotična i da su ljudi počeli da iskaču kroz prozore. Na sajtu tog bara, za sredu uveče je bilo najavljeno studentsko veče i časovi kantri plesa.

AP navodi i da su trojica muškaraca istrčala iz bara noseći četvrtu osobu, prekrivenu krvlju. Snimak prikazuje kako pokušavaju i uspevaju da zaustave krvarenje, koje izgleda kao posledica prostrelne rane. 

Kako prenosi AP, okolnosti smrti napadača za sada nisu poznate. Lokalne vlasti su ga identifikovale kao 29-godišnjeg muškarca i utvrdile da je koristio pištolj kalibra 45.

Američki predsednik Donald Tramp naveo je na svom nalogu na Tviteru da je "u potpunosti informisan o užasnoj pucnjavi".

Pohvalio je policiju navodeći da je "pokazala veliku hrabrost".

Tauzend Ouks se nalazi oko 60 kilometara zapadno od Los Anđelesa i ima oko 130.000 stanovnika.

broj komentara 0 pošalji komentar