Pobuna zatvorenika u Tadžikistanu, ubijeno 25 ljudi

Najmanje 25 zatvorenika, čuvar i policajac poginuli su u neredima u zatvoru sa visokim stepenom bezbednosti u Tadžikistanu.

Pozivajući se na tri neimenovana izvora bezbednosnih snaga, agencija Rojters je prenela da je pobuna izbila sinoć u zatvoru u Hudžandu, drugom po veličini gradu u Tadžikistanu.

Nasilje je izbilo kada je jedan od zatvorenika, za kog se veruje da je član Islamske države, napao čuvara i oteo mu automatsku pušku, rekao je neimenovani zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova.

Posle višečasovnog nasilja i uz dodatnu pomoć bezbednosnih snaga ponovo je uspostavljen red u zatvoru.

Britanska agencija navodi da je u pitanju zatvor u kom većinom kaznu služe osuđenici za dela koja imaju veze sa verskim ekstremizmom, što podrazumeva i pripadnost Islamskoj državi..

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво