Sastanak Putin-Tramp "u hodu"

Predsednici Rusije i Amerike Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraće "u hodu u Parizu", pošto format svečanosti povodom završetka Prvog svetskog rata neće omogućiti detaljni sastanak, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenose ruski mediji.

"Oni će se sigurno sresti", rekao je Peskov, nakon što je američki predsednik ranije u ponedeljak ocenio kao malo verovatno da se sastane s Putinom na proslavi 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata u Parizu.

Peskov je, kako prenosi Sputnjik, objasnio da u glavnom gradu Francuske neće biti pravog sastanaka .

"Zaista, situacija se malo promenila. Višestrani format događaja u čast stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata neće omogućiti da dva predsednika održe detaljan sastanak", rekao je Peskov.

Upravo zato je, po njegovim rečima, odlučeno da Putin i Tramp razgovaraju u hodu i dogovore se o budućem pravom sastanku.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je ranije kako nije siguran da će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Parizu, najavljujući njihov susret na samitu G-20 do kraja godine u Argentini, prenele su zapadne agencije.

broj komentara 0 pošalji komentar