Finiš pregovora o Bregzitu, a 54 odsto Britanaca za ostanak u EU

Britanska premijerka Tereza Mej kaže da je sporazum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije 95 odsto gotov, dok novo istraživanje koje je naručila televizija "Čenel 4" pokazaju da bi 54 odsto Britanaca danas glasalo za ostanak u Uniji, prenosi Rojters.

Iz kabineta Tereze Mej je saopšteno da je ona uverena i da će rešenje oko Severne Irske, koji je trenutno tačka neslaganja u pregovorima o Bregzitu, biti pronađeno do roka za postizanje sporazuma koji ističe u martu naredne godine.

Televizija "Čenel 4" objavila da bi u slučaju ponovljenog glasanja o izlasku iz EU svega 46 odsto Britanaca to podržalo, za razliku od referenduma održanog u junu 2016. godine kada je odluka o Bregzitu doneta uz 51,9 odsto glasova "za" i 48,1 odsto onih koji su bili "protiv".

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 06. nov 2018, 09:37) - anonymous [neregistrovani]

UK

Pa onda raspisite novi referendum, ljudi su shvatili u medjuvremenu koliko su ih Faraz i ekipa lagali zapravo. Ali ako se desi da UK nekim cudom ostane u uniji, nikako ne sme da dobije ni najmanju povlasticu u odnosu na ostale clanice. Imali su sve i ni to im nije bilo dovoljno, pa se sada cesu tamo gde ih ne svrbi, jer su shvatili sta su zapravo izgubili.

(utorak, 06. nov 2018, 09:37) - anonymous [neregistrovani]

Novo istrazivanje 54

A tek za koji dan po "najnovijem" istrazivanju?

(utorak, 06. nov 2018, 09:36) - anonymous [neregistrovani]

referendum

to je zakonom o referendumu reseno i tu povratka nema sve ostalo su nagadjanja.

(utorak, 06. nov 2018, 09:34) - anonymous [neregistrovani]

Ma sta mi rece!?

54 % za ostanak!? Mora da su to isti oni koji su pre mesec dana radili ankete u Makedoniji. Narodu je ostalo samo da se pominje u anketama I nista vise. Odluke donosi elita...