Kremlj: Sastanak Putina i Trampa 11. novembra u Parizu

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp održaće kratak sastanak 11. novembra na marginama komemorativnih događaja u Parizu na 100. godišnjicu primirja kojim je okončan Prvi svetski rat, izjavio je za "Tas" portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov je dodao da promena formata sastanka nije povezana sa bilo kakvim neslaganjima ili drugim problemima u bilateralnim odnosima.

"U ovom slučaju, razlog nisu neslaganja, već je to zbog formata multilateralnih događaja posvećenih 100. godišnjici završetka Prvog svetskog rata. Ovaj format ne dozvoljava da se dvojica predsednika sastanu u punom formatu. Zbog toga je odlučeno da će imati kratak sastanak i dogovoriti se kada će održati kompletan sastanak", rekao je Peskov.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je ranije danas da se "verovatno neće" sastati sa ruskim predsednikom Putinom na marginama obeležavanja 100. godišnjice okončanja Prvog svetskog rata u Parizu 11. novembra, preneo je Rojters.

Navodeno je da je Tramp poručio da će se sa Putinom sastati na samitu G20 u Argentini koji se održava od 30. novembra do 1. decembra.

"Sastaćemo se na G20 i verovatno ćemo imati sastanke nakon toga. Nisam siguran da ćemo imati sastanak u Parizu. Verovatno ne", rekao je Tramp novinarima u američkoj vojnoj bazi Endrjuz.

Tramp i Putin poslednji sastanak održali su 16. jula u finskoj prestonici Helsinkiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво