Ruski "suhoj" presreo avion američke mornarice

Ruski "suhoj Su-27" presreo je izviđački avion američke mornarice "lokid EP-3" u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, saopštila je mornarica. Iz ruskog ministarstva odbrane saopšteno je da je ruski avion presreo avion američke mornarice u skladu sa svim bezbednosnim procedurama.

Američka mornarica je presretanje svog aviona nazvala "nebezbednim i neprofesionalnim".

Susret dva aviona trajao je oko 25 minuta, a ruski "suhoj" je proleteo ispred američkog aviona usled čega je posada američkog aviona iskusila turbulencije tokom leta, prenosi Si-En-En pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Su-27 je i drugi put proleteo pored aviona američke mornarice pod punim forsažom i izazvao vibracije na američkom avionu.

Zvaničnici za sada nisu uspeli da procene koliko blizu je prošao ruski avion, niti da li je on bio naoružan.

Iz ruskog ministarstva odbrane saopšteno je da je ruski avion presreo izviđački avion američke mornarice u skladu sa svim bezbednosnim procedurama.

"Oko deset časova 5. novembra 2018. godine vazdušna kontrola je primetila neidentifikovanu vazdušnu pretnju u blizini neutralnih voda Crnog mora, koja se bližila vazdušnom prostoru Ruske Federacije. Lovac Su-27 je poleteo sa najbližeg aerodroma i prišao meti koja je identifikovana kao izviđački avion 'EP-3E ares' američke mornarice", saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane, prenosi Tas.

broj komentara 11 pošalji komentar
(utorak, 06. nov 2018, 10:27) - Nenad [neregistrovani]

Ovo sve zajedno uopste nije dobro....

Provokacije su sve cesce i crsce a cini mi se da niko dovoljno ne shvata ozbiljnost ovakve situacije.Da ne spominjem ove komentare ovde koji ne shvataju ozbiljnost ovoga uopste.Bilo kakav konflikt koji bi prerastao u rat izmedju dve super sile doveo bi do totalnog unistenja celokupnog ljudskog roda.Za sada Rusija trpi provokacije ali veliko je pitanje dokle.

(utorak, 06. nov 2018, 08:56) - willi [neregistrovani]

nece proci mnogo...

turci oborili ruski avion, izraelci pre neki dan.sve kao nema veze , greska, nece proci mnogo i ameri ima da roknu nekog od ruskih presretaca...i opet nema veze...izgleda mi kao kad su nasi ratovali protiv nato-a sa pola eskadrile migova 29 koji nisu imali radarske sisteme... pazi da ih ne uplasis...

(utorak, 06. nov 2018, 08:44) - anonymous [neregistrovani]

Nema smisla to sto rade

Plase decu dok se igraju. Stvarno nema smisla.

(utorak, 06. nov 2018, 08:01) - Brut [neregistrovani]

Standardno

Prišao, pokazao rakete, odleteo. Standardna igra.

(utorak, 06. nov 2018, 06:24) - anonymous [neregistrovani]

Amerika

Amerika voli svoj narod

(utorak, 06. nov 2018, 00:05) - Aleksej [neregistrovani]

odg. na "Tako tako"

Evo gledajmo sve sa strane i reci ti meni sta njihovi avioni, udaljeni hiljadama kilometara, imaju da traze kod granice druge zemlje?
I posle im neprijatno....
Ma ajde vise. Budimo realni i posteni pa otvorimo oci.

(ponedeljak, 05. nov 2018, 23:38) - Milan M [neregistrovani]

Znaju šta rade

Sukhoi na forsažu (Afterburner) pokušava da im napravi turbulencije ili topao vazduh uđe u motore i napravi problem

(ponedeljak, 05. nov 2018, 22:17) - anonymousSoni [neregistrovani]

Ferari

Preleteo i prosao pored njih na brzinu.Preticao kao Ferari nisu ga ni mogli videti iz blizine, sta onda reci za su 30 ,su 34 ,su 35 su 37, mig 35,pak fa 47?

(ponedeljak, 05. nov 2018, 21:31) - anonymous [neregistrovani]

Tako tako

Sve do jednom.A onda ćemo se svi češati po glavi.

(ponedeljak, 05. nov 2018, 21:28) - Helleri [neregistrovani]

Naoružanje?

Jasno se vidi da je naoružan. Čemu i presretanje ako nije naoružan. Izazvao turbulencije, izvinite molim, nismo znali da su vam avioni od papira. Ponašaju se kao da su njihovi piloti na obuci, još samo "L" da im okače