Francuska izdala nalog za hapšenje sirijskih zvaničnika

Trojicu sirijskih zvaničnika Francuska je optužila za zločine protiv čovečnosti i izdala međunarodne poternice za njima, saopštila je Međunarodna federacija za ljudska prava.

Sirijski zvaničnici optuženi su za zločine protiv čovečnosti u slučaju ubistva oca i sina, Mazena i Patrika Dabaga, koji su uhapšeni u Siriji 2013. godine.

Njihova porodica saznala je ove godine da su oni umrli u zatvoru, nakon što je sirijska vlada objavila listu 8.000 osoba preminulih u zatvorima, prenosi AP.

Na poternicima su direktor Nacionalnog bezbednosnog biroa Sirije, general Ali Mamluk, direktor obaveštajne službe sirijskog Ratnog vazduhoplovstva, general major Džamil Hasan i upravnik zatvora gde su umrli otac i sin, Abdel Salam Mahmud.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво