Pompeo o Iranu: Najveći sponzor terora, evropske kompanije beže

Državni sekretar SAD Majk Pompeo branio je u intervjuima koje je dao američkim televizijskim kanalima "Foks njuz" i "Si-Bi-Es njuz" odluku predsednika Donalda Trampa o vraćanju sankcija Iranu, koja stupa na snagu sutra.

U intervjuu za Foks njuz Majk Pompeo je odluku Bele kuće morao da brani od kritika pojedinih konzervativaca da Trampove sankcije, kako navodi ovaj kanal, "ne sežu dovoljno da osakate iransku privredu".

"Sankcije koje će biti ponovo uvedene sutra najteže su sankcije ikada uvedene Islamskoj Republici Iran. Namera im je samo jedna – da najvećem svetskom sponzoru terora uskrate sposobnost da čini stvari poput onih koje su činili u poslednjih nekoliko nedelja", rekao je Pompeo ne precizirajući na kakvo delovanje Teherana konkretno misli.

Si-Bi-Es njuz podseća da su sankcije Iranu ukinute 2015. godine u skladu sa međunarodnim nuklearnim sporazumom sa tom zemljom, da bi Tramp ranije ove godine rešio da povuče SAD iz tog sporazuma.

U intervjuu tom kanalu Pompeo je rekao da "evropske kompanije već beže iz Irana".

"Evropske kompanije pobegle su iz Irana u velikom broju. Stotine biznisa napustilo je Iran. Ceo svet razume da su ove sankcije stvarne, da su važne, da podstiču šansu iranskog naroda da načini promene u Iranu koje oni tako očajnički žele i da zaustave Iran u tome da bogatstvo i novac koriste za nastavak podsticanja terora širom sveta", istakao je Pompeo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво