Pompeo o Iranu: Najveći sponzor terora, evropske kompanije beže

Državni sekretar SAD Majk Pompeo branio je u intervjuima koje je dao američkim televizijskim kanalima "Foks njuz" i "Si-Bi-Es njuz" odluku predsednika Donalda Trampa o vraćanju sankcija Iranu, koja stupa na snagu sutra.

U intervjuu za Foks njuz Majk Pompeo je odluku Bele kuće morao da brani od kritika pojedinih konzervativaca da Trampove sankcije, kako navodi ovaj kanal, "ne sežu dovoljno da osakate iransku privredu".

"Sankcije koje će biti ponovo uvedene sutra najteže su sankcije ikada uvedene Islamskoj Republici Iran. Namera im je samo jedna – da najvećem svetskom sponzoru terora uskrate sposobnost da čini stvari poput onih koje su činili u poslednjih nekoliko nedelja", rekao je Pompeo ne precizirajući na kakvo delovanje Teherana konkretno misli.

Si-Bi-Es njuz podseća da su sankcije Iranu ukinute 2015. godine u skladu sa međunarodnim nuklearnim sporazumom sa tom zemljom, da bi Tramp ranije ove godine rešio da povuče SAD iz tog sporazuma.

U intervjuu tom kanalu Pompeo je rekao da "evropske kompanije već beže iz Irana".

"Evropske kompanije pobegle su iz Irana u velikom broju. Stotine biznisa napustilo je Iran. Ceo svet razume da su ove sankcije stvarne, da su važne, da podstiču šansu iranskog naroda da načini promene u Iranu koje oni tako očajnički žele i da zaustave Iran u tome da bogatstvo i novac koriste za nastavak podsticanja terora širom sveta", istakao je Pompeo.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 05. nov 2018, 07:48) - anonymous Lala [neregistrovani]

@Sponzori ratova ........

E pa ne mogu kazniti sami sebe , a ko drugi da ih kazni ?

(ponedeljak, 05. nov 2018, 03:41) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Sponzori,,ratova,pobune,i terora

Ako ce kazniti Sponzore za rat u Jugoslaviju u Libiju
u Siriju i za ustanak u Ukrajinu???