U akcijama egipatskih snaga ubijeno 19 islamista

U razmeni vatre u pustinjskoj zapadnoj oblasti Minje, ubijeno je 19 pripadnika islamističkih ekstremista – ćelije za koju se veruje da je ogovorna za napad na koptske hodočasnike, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta.

Osumnjičeni su ubijeni u razmeni vatre sa egipatskim snagama bezbednosti u pustinjskoj zapadnoj oblasti Minje nakon što su ih sustigli pripadnici snaga bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta prenosi Rojters.

Agencija navodi da nije navedeno tačno vreme kada se događaj odigrao.

Islamska država preuzela je prethodno odgovornost za napad u provinciji Minja koji se u petak dogodio, ali nije pružila nikakav dogaz za takvu tvrdnju, navodi britanska agencija.

Kako je AP preneo u petak, egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je najmanje sedmoro egipatskih Kopta ubijeno, a 12 ranjeno u napadu islamista na autobus s koptskim hodočasnicima koji su bili na putu ka udaljenom manastiru južno od Kaira.

Portparol Koptske hrišćanske crkve Bouls Halim rekao je tada da će broj žrtava tog napada u provinciji Minja verovatno rasti.

To je drugi napad na hodočasnike koji su išli ka manastiru Svetog Semjuela u provinciji Minja.

Prethodni napad dogodio se u maju 2017. godine, kada je skoro 30 ljudi ubijeno.

U Egiptu, koji ima oko 100 miliona stanovnika, hrišćani čine deset odsto stanovništva.

Oni se, kako agencija napominje, žale na diskriminaciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво