Figaro: Albanska mafija sve prisutnija u Francuskoj

Albanska mafija je sve prisutnija u Francuskoj, a njene mreže su naročito aktivne kad je reč o provalnim krađama, drogi i krijumčarenju migranata, piše pariski list "Figaro", pozivajući se na podatke administrativne službe Ministarstva pravde.

Albanski mafijaši se nadaju da će jednog dana imati koristi od eventualnog pristupanja Albanije Evropskoj uniji kako bi u Francuskoj još više razvili svoje aktivnosti, navodi francuski dnevnik.

Prema nedavno objavljenom dokumentu francuskog Ministarstva pravde, a koji je pre svega zasnovan na radu specijalizovanih međuregionalnih jurisdikcija (Jirs), problem je velik.

U izveštaju administrativne službe francuskog Ministarstva stoji da albanofoni kriminalci dolaze iz Albanije, sa Kosova i iz Makedonije ili već žive u zapadnoj Evropi, a njihovo prisustvo pojačano je od 2010. godine.

Oni su se, navodi se u dokumentu, najpre aktivirali u pariskom regionu, u oblasti Overnj-Rona-Alpi, kao i duž istočnih granica zemlje odakle raspolažu posrednicima u susednim zemljama - Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj...

"U Francuskoj, te grupe su u svojim prestupima koncentrisane na tri glavna sektora: provalne krađe, drogu i krijumčarenje migranata, pri čemu su krađe u porastu od 2013", zaključuje se u dokumentu koji prenosi pariski list.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 04. nov 2018, 18:21) - Nenad [neregistrovani]

A tako znaci....

Sad mi je jasno zasto su postavili onu zastavu u Notre Dam

(nedelja, 04. nov 2018, 12:16) - anonymous [neregistrovani]

Хвала на овој забави

Ма, зар је ово могуће? Лепо им је Слоба причао шта се тамо крије, али, они јок да слушају.Скували Французи себи врућу супу, сада нека је кушају.... Уместо да су ти исти Французи помагали Србима да се разбије то легло криминала па да данас буде мирно и овде и тамо.

(nedelja, 04. nov 2018, 12:15) - anonymous [neregistrovani]

Francuska je i

Ttažila da im dođu, priznavanjem nezavisnosti Kosova, oslobađanjem Haradinaja, glasanjem za viznu liberalizaciju tzv Kosova, i mnogim drugim delima.