Preminula neuhranjena devojčica čija je slika potresla svet

Sedmogodišnja Amal Husein iz Jemena, čija je fotografija u "Njujork tajmsu" potresla svet i postala simbol višegodišnjeg konflikta u toj zemlji, preminula je od posledica neuhranjenosti, saopštilo je ministarstvo zdravlja jemenske administracije koju predvode Huti.

Fotografija male Amal, koju je snimio fotoreporter Tajler Hiks, dobitnik Pulicerove nagrade, pokazuje neuhranjenu devojčicu kako leži na krevetu mobilne klinike Unicefa u Aslamu 18. oktobra.

Amal je patila od akutne neuhranjenosti, a preminula je 26. oktobra.

"Srce mi je slomljeno", rekla je njena majka uz suze u telefonskoj izjavi za Njujork tajms.

"Amal se uvek smejala. Sada brinem i za moju drugu decu", kazala je ona.

Ujedinjene nacije upozoravaju da bi Jemen mogao da se suoči sa jednom od najgorih kriza gladi u više poslednjih decenija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво