Srušio se "Mig-29M" u Egiptu

Prilikom trenažnog leta srušio se lovac "Mig-29M", koji je Rusija ove godine isporučila Egiptu, javljaju ruski mediji. Pilot uspeo da se bezbedno katapultira, javlja "Rojters". Rusija uskoro šalje istražitelje na mesto nesreće.

Avion "Mig-29M" vazduhoplovnih snaga egipatske vojske srušio se danas u Egiptu, rečeno je Tasu u pres-službi Objedinjene korporacije za proizvodnju aviona (OAK), čiji je većinski vlasnik ruska vlada.

Avion je pripadao egipatskom Ratnom vazduhoplovstvu i dostavljen je tokom 2018. godine.

"Imamo poslednje informacije o padu Miga-29M egipatskog Ratnog vazduhoplovstva. Naši tehničari će uskoro otići u Egipat kako bi ispitali incident", saopšteno je iz pres-službe Objedinjene korporacije za proizvodnju aviona (OAK).

Mig-29M je višenamenski nadzvučni borbeni avion "4++" generacije i jedan je od 20 varijanti ovog aviona koji su danas u službi.

Trenutno više od 25 zemalja poseduje Migove-29 u svom vazduhoplovstvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи