Savetnik turskog predsednika: Telo Kašogija rastvoreno u kiselini

Visoki turski zvaničnik, savetnik predsednika Jasin Aktaj kaže da veruje da je telo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija nakon što je raskomadano rastvoreno u kiselini.

Aktaj je rekao da je "jedini logičan zaključak" da su oni koji su ubili Kašogija u Istanbulu uništili njegovo telo "kako za sobom ne bi ostavili tragove", javio je Bi-Bi-Si.

Nisu nađeni forenzički dokazi da je njegovo telo rastvoreno u kiselini, navodi britanski javni servis.

"Razlog zbog kojeg su raskomadali Kašogijevo telo jeste da bi što lakše rastvorili njegove ostatke", rekao je Aktaj za turski list Hurijet dejli.

Te tvrdnje su iznete u trenutku kada je Kašogijeva verenica Hatidže Čengiz pozvala svetske lidere da "privedu pravdi počinioce" u tekstu koji je objavilo pet listova, uključujući londonski Gardijan i Vašington post.

U međuvremenu, mediji prenose da je saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman rekao američkim zvaničnicima da smatra da je Kašogi opasan islamista.

Kašogi je, kako se navodi, to rekao u telefonskom razgovoru s nekim iz Bele kuće pre nego što je njegova zemlja priznala da je saudijski novinar ubijen.

Saudijska Arabija je negirala da su izrečene takve tvrdnje, kao i da je kraljevska porodica umešana u ubistvo i saopštila je da je "rešena da utvrdi sve činjenice".

Kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu je u sredu saopštila da je saudijski novinar Džamal Kašogi zadavljen čim je ušao u konzulat Saudijske Arabije 2. oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво