Kašogijeva verenica: Rijad da objasni šta se dogodilo

Verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, Hatidže Džengiz, smatra da su saudijske vlasti odgovorne za Kašogijevo ubistvo i da bi trebalo da otkriju detalja kako bi počinioci mogli da budu izvedeni pred lice pravde.

"Ovaj incident, ovo ubistvo se dogodilo u saudijskom konzulatu. Saudijske vlasti verovatno znaju kako se to ubistvo desilo. Oni moraju da objasne šta se dogodilo", izjavila je Džengiz za Rojters.

Upitana da li smatra da su saudijski princ Muhamed ili saudijska kraljevska porodica odgovorni za Kašogijevo ubistvo, odgovorila je da i ona, kao i njena, turska vlada, žele da svi počinioci i nalogodavci budu kažnjeni u skladu sa međunarodnim pravom.

Dodala je da je nije kontaktirao saudijski prestolonaslednik, niti bilo ko drugi iz kraljevske porodice kako bi joj izrazili saučešće.

Ona kaže da objašnjenje koje je pružila Saudijska Arabija nije dovoljno i da želi da zna detalje, kao i ko je odgovoran za Kašogijevo ubistvo.

Džengiz je rekla da je razočarana odgovorom SAD na ubistvo Kašogija i da je očekivala od predsednika Donalda Trampa zadovoljenje pravde.

Kašogi je ubijen 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Saudijska Arabija uhapsila je 18 osumnjičenih za njegovo ubistvo, a Turska traži njihovo izručenje. Telo ubijenog novinara još uvek nije pronađeno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара