Najveća pošiljka oružja za "Ramštajn" u skorijoj istoriji

U američku vazduhoplovnu bazu "Ramštajn" u Nemačkoj stigla je najveća pošiljka oružja i municije u skorijoj istoriji, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu baze.

Tokom oktobra dopremljeno je 100 kontejnera raznog oružja i municije, a narednik Dejvid Hed izjavio je da takva pošiljka nije zabeležena od kraja 20. veka.

"Ovo je najveća pošiljka te vrste još od operacije saveznička sila 1999. godine", rekao je Hed, misleći na NATO bombardovanje SRJ, kada je obavljeno više od 900 naleta iz ove baze.

Narednik Artur Majrik dodao je da će municija biti iskorišćena kao podrška NATO inicijative u Evropi i da će pojačati rezerve.

"Mi smo značajna poletna tačka za američko ratno vazduhoplovsvo ka Evropi i Africi, te je naš glavni posao da spremimo municiju na vreme. Ovo je prava municija koja će biti iskorišćena za prave ciljeve. To je razlog ove pošiljke. Da osiguramo da imamo sposobnost da napredujemo u borbi ukoliko dođe do takve situacije", rekao je Majrik, a navedeno je na sajtu.

Mediji navode da je pošiljku odobrio Pentagon i podsećaju da je "Ramštajn" najveća baza američkog ratnog vazduhoplovstva u inostranstvu.

broj komentara 16 pošalji komentar
(nedelja, 28. okt 2018, 20:01) - anonymous [neregistrovani]

Boriće se

NATO do zadnjeg evropljanina.

(nedelja, 28. okt 2018, 18:49) - anonymous [neregistrovani]

Za anonimusa

Postovani kolega anonimuse.Mora da ste u zrelim godinama Cim ste zaboravili na trece,ogromno zlo.Pokusajte da se setite.To je lekcija iz osnovne skole.

(nedelja, 28. okt 2018, 18:45) - anonymous [neregistrovani]

Велика грешка

@milan

Нисте упознати. У Рамштајну се одавно налазе атомске бомбе, а сада су вероватно донете нове модернизоване атомске бомбе јер им је немачка влада то још крајем 2015. одобрила.

(nedelja, 28. okt 2018, 18:41) - anonymous [neregistrovani]

Mačke

„... полетна тачка за америчко ратно ваздухопловсво ка Европи и Африци, те је наш главни посао да спремимо муницију на време.“,

а најкасније до лављих дана двадесете!

(nedelja, 28. okt 2018, 18:22) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Nešto se iza brda valja .

(nedelja, 28. okt 2018, 16:59) - anonymous [neregistrovani]

demokratija

Demokratija se brani i oruzjem.Od dva zla fasizam i komunizam samo jedno je unisteno.

(nedelja, 28. okt 2018, 16:54) - anonymous [neregistrovani]

Nemci su od 1945.godine,

"ucenjeni"od strane amerikanaca nacizmom.Od tada kada je prvi nemacki kancelar Konrad Adenauer potpisao pristupnicu "nato-u"(namerno mala slova),potpisao je apsolutnu poslusnost Nemacke prema amerikancima.Tako da se nemci nista ne pitaju i moraju sve da rade sta im ovi kazu.Mada sa vremena na vreme izgleda kao da "nece",cist apsurd.Potpisali su i.A sto se mora,nije tesko...

(nedelja, 28. okt 2018, 16:34) - anonymous [neregistrovani]

Pa i ako ne bude rata, to je nacin da se otarase viskova.

Jer je Amerika prepuna oruzja. Nemaju ga vise gde.

(nedelja, 28. okt 2018, 14:37) - anonymous [neregistrovani]

baza

Sto se tice najvece Americke vazduhoplovne baze u Nemackoj,mozemo se kladiti da je ta baza vrlo laka meta za Rusku vojsku,tako da uopste nije bitno koliko je ta baza velika.

(nedelja, 28. okt 2018, 14:21) - anonymous [neregistrovani]

Šišanje pasa

Nemci se pitaju na koju dužinu dlake se šišaju kučići ali se ne pitaju da li sme da se u njihovu državu unese naoružanje u visini 15000 Hirošima. Kakva lažna demokratija?