Saudijski princ: Slučaj Kašogi mučan, pravda će prevagnuti

Muhamed bin Salman, saudijski princ prestolonaslednik, navodi da je slučaj ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija "mučan" i da će "pravda prevagnuti". Tokom telefonskog razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom ocenio je da je potrebno da se "zajedničkim snagama rasvetle svi aspekti ubistva".

U obraćanju na investicionom samitu u Rijadu, Muhamed bin Salman je rekao i da će svi krivci biti kažnjeni, kao i da će Saudijska Arabija i Turska zajedno raditi na "postizanju rezultata", prenosi Rojters.

Salman je nazvao Kašogijevo ubistvo "gnusnim zločinom koji se ne može opravdati", navodi AP.

Ranije danas princ Muhamed bin Salman razgovarao je sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o "potrebi da zajedničkim snagama rasvetle sve aspekte ubistva" saudijskog novinara, saopštili su turski zvaničnici.

Erdogan i Salman su, u telefonskom razgovoru, takođe razgovarali i o koracima koje treba preduzeti u istrazi, prenela je agencija AP.

Turski zvaničnici su naveli da je do razgovora došlo na inicijativu saudijskog princa.

Turske vlasti tvrde da je saudijski tim od 15 članova ubio Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, a Saudijska Arabija je tek posle više od dve nedelje saopštila da je Kašogi ubijen u konzulatu u tuči.

Neki međunarodni poslovni lideri povukli su svoje učešće na samitu zbog ubistva saudijskog novinara, prenosi AP.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара