Tramp ukida pomoć za tri države zbog karavana sa migrantima?

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će početi da ukida ili da značajno umanjuje pomoć koju šalje za tri države Centralne Amerike zbog karavana sa migrantima koji se kreće ka južnoj granici SAD, javlja AP.

Agencija prenosi da je Tramp putem Tvitera poručio da "Gvatemala, Honduras i El Salvador nisu uspele da obave svoj posao i spreče narod da napusti svoju zemlju i uđe ilegalno u SAD".

Te tri države su, podseća se, ukupno dobile više od 500 miliona dolara od SAD u prošloj fiskalnoj godini.

"Nažalost, izgleda da policija i vojska Meksika nisu bile u stanju da zaustave karavan", poručio je Tramp i dodao da je upozorio graničnu policiju i vojsku da je to urgentno pitanje od nacionalnog značaja.

Agencija navodi da zvaničnici Bele kuće nisu pružili dodatne detalje povodom ove situacije i šta bi moglo to da znači.

Kako je agencija u nedelju prenela, oko 5.000 migranata iz Centralne Amerike približiko se, granici SAD i Meksika.

Agencija je tada prenela da se broj migranata na granici povećao preko noći, a da nisu urodili plodom napori meksičke vlade da ih zaustave na granici.

Nekoliko stotina migranata se prijavilo za status izbeglice u Meksiku, a veruje se da u državu pristiže još oko 1.500 migranata, napomenula je agencija.

Rojters navodi da su u karavanu u kojem migranti putuju uglavnom nalaze farmeri, pekari, domaćice i studenti iz Gvatemale, El Salvadora i Hondurasa i da oni teže da stignu do SAD.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи