Salvini poručuje Francuskoj: Od danas italijanska policija čuva granicu

Italijanski ministar unutrašnjih poslova i vicepremijer Mateo Salvini objavio je da je, posle "još jedne u nizu zloupotrebe s one strane Alpa", misleći na odluke francuske policije da pređe granicu i ostavi imigrante u Italiji, odlučio da "od danas italijanska policija čuva granicu".

"Francuzi su nam pisali tek nakon što su ostavili imigrante u našoj zemlji. Od danas italijanska policija čuva granicu", rekao je Salvini.

Ansa navodi da je Salvini mislio na "poslednju epizodu iz Klavijerea", mesta na oko 80 kilometara zapadno od Torina gde je početkom protekle nedelje francuski policijski kamion prešao granicu i ostavio dva imigranta u šumi, a zatim se vratio u Francusku.

Salvini je juče na Fejsbuku objavio da se desio novi slučaj, pošto je "u jutarnjim satima meštanin Klavijerea snimio Makronovu policiju kako ulazi u Italiju i ostavlja na putu grupu ljudi".

"Ko su oni? Odakle su? Zašto nismo obavešteni?", napisao je italijanski ministar policije.

Dan kasnije Salvini je saopštio da se "prešlo sa reči na dela".

"Još jedna u nizu zloupotreba s one strane Alpa, na račun poverenja naše policije, imaće posledice: u skladu sa našom inicijativom, u Klavijere su već upućeni patrolni automobili radi kontrole i zaštite granice", naveo je Salvini.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 20. okt 2018, 20:14)
Frankfurt [neregistrovani]

Arapi

Zanimljivo bratska im zemlja,Saudijska Arabija,ne zeli ni da vidi te emigranten a kamoli da ih primi u zemlju.Organizovano poarapljivanje Evrope?