Gas u Ukrajini poskupljuje za četvrtinu

Cene gasa za domaćinstva u Ukrajini poskupeće za skoro četvrtinu, što je bio jedan od ključnih uslova iz paketa pomoći dogovorenog sa MMF-om, ali je Kijev do sada odbijao da to učini, prenosi "Rojters".

Ukrajinski premijer Vladimir Grojsman je na sednici vlade, koja je prenošena na televiziji da država nema drugu opciju kako bi sprečila izuzetno tešku situaciju.

"Ako nismo u mogućnosti da nastavimo saradnju sa našim međunarodnim partnerima, onda zemlja neće biti u stanju da servisira svoj dug, što može dovesti do situacije u kojoj će Ukrajina kasniti u ispunjenju obaveza", rekao je Grojsman.

Ukrajina se obavezala na tu meru kako bi se kvalifikovala za dobijanje dodatne pomoći iz programa MMF-a, čija je ukupna vrednost 17,5 milijardi dolara.

Isplata sredstava iz tog paketa zamrznuta je od aprila 2017. godine, zbog usporavanja Kijeva u sprovođenju reformi, ali i zbog odbijanja vlade da podigne cene gasa.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво