Migranti probili ogradu na granici sa Gvatemalom

Karavan migranata iz centralne Amerike probio je ogradu na granici sa Gvatemalom i krenuo ka meksičkoj teritoriji, saopštili su meksički zvaničnici. Njihov krajnji cilj su SAD.

Kada su prešli na meksičku stranu mosta, migranti su se susreli sa odredom policije koji je nosio štitove za razbijanje demonstracija, a njih 50 počelo je da ih gura nazad ka Gvatemali pre nego što su upotrebili suzavac, prenosi AP.

Prelaz je ponovo zatvoren, a predstavnici savezne policije su putem spikerfona migrantima poručili da "prestanu sa agresijom".

Većina migranata je iz Hondurasa, ali su se "karavanu" pridružili i migranti iz drugih centralno-američkih zemalja.

Američki predsednik Donald Tramp preti da će zatvoriti američko-meksičku granicu i zvati vojsku ako "karavan" dođe do SAD.

Takođe je rekao da je ova masa migranata "napad na SAD" kao i da u njoj ima kriminalaca.

Poručio je vlastima u Meksiku da treba da "zaustave ovaj napad". 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво