Policija traži Kašogijevo telo u šumi kraj Istanbula

Nakon pretresa saudijskog konzulata u Istanbulu, kao i rezidencije saudijskog konzula, turska policija proširila je potragu za telom nestalog novinara Džamala Kašogija na šumu pored Istanbula, izjavili su neimenovani turski zvaničnici.

Zvaničnici smatraju da je jedna od lokacija na kojima je moguće bačeno Kašogijevo telo Beogradska šuma, pored Istanbula, prenosi AP.

Druga lokacija je ruralno područje oko grada Jalova, oko 90 kilometara od Istanbula.

"Istraga je dovela do određene sumnje da su njegovi ostaci oko grada Jalova ili u Beogradskoj šumi", rekao je neimenovani zvaničnik za Rojters.

Turska, koja odvojeno od saudijskih vlasti vodi istragu, kaže da ima dokaze, ali da ih ni sa kim nisu podelili.

"Turska nije dala audio dokaze američkom državnom sekretaru niti bilo kom drugom američkom zvaničniku. Transparentno ćemo podeliti rezultate koji se pojave sa celim svetom", navodi ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Anonimni izvor iz američke administracije izjavio je za Rojters da su američke obaveštajne službe sve više ubeđene da je saudijski princ Muhamed bin Salman imao udela u Kašogijevom nestanku.

Američka javnost od predsednika traži da reaguje. Tramp kaže da čeka da se razjasni šta se dogodilo, ali i da sprema vrlo ozbiljan odgovor.

Turska policija identifikovala je juče pet osoba osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a četiri osobe su navodno povezane sa princom Muhamadom bin Salmanom, objavio je Dejli sabah pozivajući se na izveštaje američkih medija.

Slučaj Džamala Kašogija doveo je u pitanje održavanje ekonomskog foruma u Saudijskoj Arabiji poznatog kao "pustinjski Davos". Učešće su otkazali predstavici MMF-a i Svetske banke, američki i britanski ministri trgovine, direktori mnogih evropskih i američkih kompanija. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво