Rusija, školski avion pao u Azovsko more

Školski avion L-39 srušio se kod obale južnog ruskog regiona Krasnodara. Dva pilota su se katapultirala i u toku je potraga za njima.

Avion je pao u Azovsko more kod obale Krasnodara i potonuo, javlja Tas pozivajući se na izvore u regionalnoj službi za vanredne situacije.

"Potraga za dvojicom pilota se nastavlja, pod morem i na kopnu. Znamo da je avion potonuo, a još je nejasno da li su piloti preživeli ili ne", naveo je isti izvor.

Za sada je, prema njegovim rečima, poznato gde se otprilike letelica srušila i u potrazi učestvuju motorni čamci, dok ronioci još nisu uključeni u operaciju potrage i spasavanja.

Avion se, napominje Tas, srušio oko 17.00 po moskovskom vremenu tokom trenažnog leta, a najverovatniji uzrok rušenja aviona je tehnički kvar.

Oba pilota su se katapultirala iz aviona pre nego što se srušio u vodu oko kilometar i po od obale.

Neimenovani izvor regionalne službe za vanredne situacije prethodno je rekao ruskoj agenciji da su se "piloti katapultirali i da povređenih nema".

U letelici su se nalazila samo ta dva pilota, precizirao je isti izvor, navodi ruska agencija.

Letelica tipa "aero L-39 albatros" dizajnirana je u Čehoslovačkoj.

Prvi let je imala 1968, dok je 1972. izabrana za glavni školski avion zemalja članica Varšavskog pakta, a i dalje je glavni avion za obuku polaznika ruskih škola letenja, navodi ruska agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво