Pompeo: Lideri u Rijadu negiraju da znaju bilo šta o Kašogiju

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da saudijski lideri odlučno negiraju da znaju bilo šta o onome što se dogodilo u njihovom konzulatu u Istanbulu tokom posete saudijskog novinara koji živi u SAD Džamala Kašogija.

Saudijski lideri su istovremeno obećali ozbiljnu i verodostojnu istragu, prenosi Rojters.

"Prilikom svakog od današnjih sastanaka, saudijsko rukovodstvo je odlučno negiralo da zna bilo šta o onome što se dogodilo u njihovom konzulatu u Istanbulu", naveo je Pompeo u utorak, u saopštenju iz Saudijske Arabije.

Pompeo je dodao da je njegova procena sa tih sastanaka da postoji ozbiljna posvećenost kako bi se utvrdile sve činjenice, kao i odgovornost za ono što se desilo.

Pompeo je u utorak doputovao u prestonicu Saudijske Arabije, Rijad, kako bi sa saudijskim kraljem Salmanom razgovarao o nestanku novinara Džamala Kašogija, javlja Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp poslao je Pompea da se sastane sa saudijskim kraljem pošto je Kašogi, kolumnista Vašington posta, nestao nakon što je pre dve nedelje ušao u saudijski konzulat u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za venčanje.

Bi-Bi-Si navodi da će, posle posete Rijadu, Pompeo posetiti Tursku gde je Kašogi poslednji put viđen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи