Si-En-En: Telo Kašogija isečeno na komade

Telo nestalog saudijskog novinara Džamala Kašogija je isečeno na komade, pošto je prethodno ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, javlja "Si-En-En" pozivajući se na neimenovanog turskog zvaničnika.

Si-En-En je na ovaj način potvrdio informaciju koju je pre nekoliko dana objavio Njujork tajms.

Neimenovani turski zvaničnik nije želeo da komentariše način na koji je telo uklonjeno.

Tim istražitelja u ponedeljak je sproveo opsežnu istragu zgrade konzulata, nakon čega je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da su neki "toksični materijali" u konzulatu bili "obojeni" pre nego što su istražitelji došli unutra. 

Ranije danas AP je javio, pozivajući se na izjavu turskog zvaničnika, da je policija pronašla "određene dokaze" da je Kašogi ubijen u konzulatu Saudijske Arabije.

U međuvremenu je policija najavila da će pretražiti i rezidenciju konzula, koji je nedugo nakon te najave napustio Tursku i otputovao za Saudijsku Arabiju.

Džamal Kašogi, novinar koji je radio za Vašington post i bio kritičar režima u Rijadu, vodi se kao nestao nakon što je 2. oktobra ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi podigao neka dokumenta.

Turske vlasti iznele su bojazan da su ga ubili agenti tajne službe Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija je do sada demantovala takve tvrdnje, ali su američki mediji u ponedeljak javili da će Rijad vrlo verovatno priznati da je Kašogi ubijen u konzulatu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 17. okt 2018, 16:01) - fuad BG [neregistrovani]

Ako je to istina

Onda je to monstruozno i podseca me na metode teroristicke Islamske republike. Uzas u centru grada.