Tusk: Treba nam Aleksandar Veliki za problem irske granice

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk požalio se da nema dovoljno "velikih lidera" kako bi se prevazišao problem sa irskom granicom u okviru pregovora o Bregzitu.

"Ovo izgleda kao Gordijev čvor. Nažalost, ne vidim novu verziju Aleksandra Velikog koji bi to presekao. Nije lako naći tako kreativnog lidera", rekao je Tusk, osvrnuvši se na problem sa granicom Severne i Republike Irske.

U međuvremenu, nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je jasno da između Severne Irske i Republike Irske mora postojati neka vrsta granice, ali navodi da se Berlin i Brisel ne zalažu za "čvrstu" granicu.

Problem irske granice jedan je od glavnih u trenutnoj fazi pregovora o Bregzitu.

U Briselu se sutra održava samit lidera EU, tokom kojeg će predstavnici država članica EU razgovarati i o Bregzitu.

Do izlaska Britanije iz EU ostalo je još šest meseci, navodi AP, podsećajući da je neophodno doći do dogovora o Bregzitu, kako bi parlamenti zemalja članica mogli da ratifikuju dogovor.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво