Iran povećao domet balističkih raketa "zemlja–more"

Komandant vaduhoplovnih snaga iranske Revolucionarne garde Amirali Hadžizadeh navodi da je domet iranskih balističkih raketa "zemlja–more" povećan na 700 kilometara, prenosi "Rojters".

Amirali Hadžizadeh je to objavio u trenutku rasta napetosti između Irana i SAD povodom novih sankcija, navodi Rojters.

"Uspeli smo da obezbedimo da balističke rakete 'zemlja–more', ne krstareće, mogu da pogode bilo kakvo plovilo ili brod s udaljenosti od 700 kilometara", prenela je iranska agencija Fars Hadžizadehove reči.

Rojters podseća da je Iran pretio da će omesti transport nafte kroz Ormuski tesnac u Persijskom zalivu ukoliko Vašington pokuša da spreči Teheran u izvozu nafte.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво