Okončana drama u Kelnu, savladan otmičar

Drama na glavnoj železničkoj stanici u Kelnu je okončana, pošto je nemačka policija savladala muškarca koji je dva sata jednu ženu držao kao taoca. Policija nije objavila identitet otmičara.

Portparol policije Kristof Šulte je rekao da su policajci uleteli u apoteku, gde je otmičar držao ženu, preneo je AP.

Navodi se i da je otmičar zadobio povrede opasne po život, ali nije poznato kako je povređen, niti se precizira o kakvim je povredama reč.

"Osumnjičeni je pod kontrolom", objavila je policija Kelna na Tviteru, dodajući da je žena oslobođena.

Policija je navela da je žena zadobila "lakše povrede", prenela je agencija Rojters.

U vreme incidenta, jedna povređena tinejdžerka je sa železničke stanice prebačena u bolnicu, rekao je Šulte. On, međutim, nije potvrdio izveštaje lokalnih medija da je otmičar prvo napao devojčicu, a tek potom uzeo ženu za taoca.

Prethodno je policija objavila da je stupila u kontakt sa otmičarem koji je ženu držao kao taoca na glavnoj železničkoj stanici u Kelnu koja je zbog toga zatvorena.

Drama je počela u 12.45. Celokupna stanica, jedna od najvećih u Nemačkoj, evakuisana je i zatvorena, kao i trg iza stanice.

Portparol policije Kristof Giles je ranije izjavio da specijalno obučeni policajci pregovaraju sa otmičarem, dodajući da motivi otmice za sada nisu poznati, preneo je AP.

Iza železničke stanice bili su raspoređeni naoružani policajci.

Britanska agencija je u prvim izveštajima, pozivajući se na nemački magazin Fokus, prenela da su se na stanici začuli pucnji, ali je portparolka policije kazala da nema nikakva saznanja o tome.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво