Mun: Kim frustriran zbog nepoverenja međunarodne zajednice

Severnokorejski lider Kim Džong Un je iskren i zaista želi da odustane od nuklearnog oružja, izjavio je predsednik Južne Koreje Mun Džae In, navodeći da bi međunarodna zajednica zbog toga trebalo da ga nagradi.

"Ove godine sam satima razgovarao sa Kimom. Ti sastanci su me uverili da je on doneo stratešku odluku da odustane od nuklearnog oružja", rekao je Mun u intervjuu za francuski Figaro uoči posete Parizu.

Agencija Rojters navodi da je Pjongjang ove godine obustavio nuklearna i raketna testiranja, ali da nije ispunio obećanje i dozvolio međunarodnu inspekciju demontiranog poligona Pungje Ri u maju.

Mun, međutim, tvrdi da je Kim "iskren, smiren i učtiv", kao i da se "oseća frustrirano zbog nepoverenja međunarodne zajednice".

"Sada je vreme da se odgovori na te napore... Moramo uveriti Kim Džong Una da je doneo ispravnu odluku povodom denuklearizacije i da ga pratimo u njegovoj želji za trajnim mirom", kazao je Mun.

Mun će se u ponedeljak sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво