Pad saudijske berze posle pretnji SAD

Saudijska berza pala je za više od 6,8 procenata nakon što je američki predsednik Donald Tramp zapretio "ozbiljnom kaznom" zbog nestanka pisca i novinara Džamala Kašogija.

Donald Tramp je u intervjuu za Si-Bi-Es rekao "isteraćemo to do kraja i biće ozbiljna kazna", prenela je agencija AP.

Zvanični Rijad odgovara da neće podleći nikakvim "pretnjama" ekonomskim sankcijama ili političkim pritiscima.

U saopštenju, koje je objavila državna agencija Saudijske Arabije, takođe se navodi da će ta država odgovoriti na svaki korak koji bude preduzet protiv nje, prenosi AP.

Turske vlasti iznele su bojazan da je Kašogi, saudijski novinar koji je radio za Vašington post, ubijen nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra.

Njega su, kako turske vlasti sumnjiče, ubili agenti Saudijske Arabije, što kraljevstvo negira i tvrdi da su optužbe "neosnovane".

Ipak, Saudijska Arabija nije pružila, za sada, nikakve dokaze da je Kašogi izašao živ iz konzulata, a njegova verenica, koja ga je čekala ispred zgrade, tvrdi da nije uopšte ni izašao.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво