Branson stigao u SAD, kleknuo pored Trampa u Beloj kući

Endru Branson, američki pastor koji je proveo dve godine u zatvoru u Turskoj, sleteo je u bazu vazduhoplovnih snaga nadomak Vašingtona odakle se uputio u Belu kuću.

Član američke Komisije za međunarodne verske slobode Toni Perkins, koji je putovao s Bransonom, napisao je na svom nalogu na Tviteru da je avion u kojem su se nalazili pastor i njegova supruga sleteo, prenosi Rojters.

Odmah po sletanju, Branson je otišao u Belu kuću gde je kleknuo pored predsednika Donalda Trampa i rekao da se moli za njega.

Branson se, kako prenosi AP, u Ovalnom kabinetu pomolio Bogu da Trampu podari "nadprirodnu mudrost".

"Zaista ste se borili za nas", rekao je Branson Trampu.

A kada je Tramp zapitao Bransonovu suprugu Norin za koga je glasala na predsedničkim izborima 2016. godine, Branson, koji je u oktobru te godine priveden u Turskoj, našalio se rekavši da nije mogao da glasa iz pritvora.

Tramp je rekao da su vođeni "dugi i teški pregovori za Bransonovo oslobađanje".

Ranije danas, Tramp je zahvalio Turskoj što je Branson pušten na slobodu, ali je negirao da je sa Ankarom postigao dogovor s tim u vezi.

"Ne pravim dogovore o taocima", rekao je američki predsednik, prenosi AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво