Ruska crkva: Odgovorićemo "odlučno" Ekumenskoj patrijaršiji

Ruska pravoslavna crkva saopštila je da će odgovoriti "istom merom i odlučno" Ekumenskoj patrijaršiji sa sedištem u Istanbulu zbog spora Moskve sa Ukrajinskom pravoslavnom crkvom.

Na sastanku Sinoda u četvrtak u Istanbulu podržan je zahtev Ukrajine za autokefalni status i poništena odluka o isključenju patrijarha Filareta, koji se nada da će voditi novu, nezavisnu crkvu sa sedištem u Kijevu.

Aleksandar Volkov, portparol ruskog patrijarha Kirila, rekao je da će Sveti Sinod ruske crkve "izraziti svoj stav" sutra na sastanku u Minsku, ne precizirajući koje mere bi mogao da donese, prenosi Rojters.

Stigavši u Minsk, Kiril je rekao novinarima da se nada da će Pravoslavna crkva smognuti snage da savlada poteškoće i ostane jedinstvena.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво