Sastanak Putina i ruskog Saveta bezbednosti zbog crkve

Problemi u unutrašnjoj i spoljnoj politici, kao i situacija oko Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini bila je u fokusu sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i ruskog Saveta bezbednosti koji je održan večeras, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Tema sastanka bila je i situacija oko Ruske pravoslavne crkve, a nakon skandalozne odluke carigradske Ekumenske patrijaršije", rekao je Dmitrij Peskov, prenosi Tas.

Sastanku sa Putinom prisustvovali su premijer Rusije Dmitrij Medvedev, predsednici oba doma ruskog parlamenta Vičeslav Volodin i Valentina Matvijenko, sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Petrušev.

Kako se navodi, bili su prisutni i ministri u ruskoj vladi – unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoltsev, spoljnih poslova Sergej Lavrov, odbrane Sergej Šojgu, kao i direktor Savezne bezbednosne službe Aleksandar Bortnikov i direktor Strane obaveštajne službe Sergej Nariškin.

Carigradska patrijaršija saopštila je u četvrtak, nakon održanog Sinoda, da će započeti proces davanja nezavisnosti crkvi u Ukrajini u odnosu na Rusku pravoslavnu crkvu.

broj komentara 0 pošalji komentar