Letonski ministar: Akcije Rusije na Baltiku nepredvidljive

Rejmond Bergmanis, letonski ministar odbrane, navodi da su akcije Rusije u regionu Baltika nepredvidljive, da nemaju transparentnost i ne promovišu poverenje.

Rejmond Bergmanis navodi da su baltičke države pod stalnim pritiskom ruske propagande.

"Letonija se već nekoliko godina bori sa informativnim ratom i propagandom. Rusija masovno prelazi u nacionalnu infosferu, postoji sve veća količina dezinformacije i propagande koja dolazi iz Rusije – lažne činjenice i narativi, pogrešni naslovi i pogrešni navodi su svakodnevna pojava u medijima, posebno u medijima na ruskom jeziku", rekao je Bergmanis u intervjuu crnogorskoj Pobjedi, prenosi RTCG.

Ministar navodi da godišnji izveštaj Uprave za zaštitu Ustava i letonske službe bezbednosti pokazuje da je Rusija poslednjih godina intenzivno koristila svoje agente u Letoniji.

"Priča se retko menja. Rusija zaoštrava situaciju konstantno demonstrirajući svoj vojni položaj u regionu. Trenutna politika NATO-a prema Rusiji zasnovana je na prevenciji i održavanju političkog dijaloga", naveo je Bergmanis.

Pripadnici Vojske Crne Gore uskoro bi trebalo da započnu učešće u misiji NATO-a u Letoniji, gde je već raspoređeno 1.300 vojnika vojske zemalja članica Alijanse, a Bergmanis kaže da je veoma zahvalan Crnoj Gori na odluci da se pridruži misiji NATO-a u Letoniji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 11. okt 2018, 14:13)
anonymous [neregistrovani]

Predvidiva Rusija

Onoga trenutka kada je bivsi SSSR postao predvidiv, za vreme Gorbaceva i Jeljcina, baceni su na kolena i porazeni od svih saveznika, malih i velikih, sa kojima su se dogovarali o novoj i srecnoj zajednickoj buducnosti.