Letonski ministar: Akcije Rusije na Baltiku nepredvidljive

Rejmond Bergmanis, letonski ministar odbrane, navodi da su akcije Rusije u regionu Baltika nepredvidljive, da nemaju transparentnost i ne promovišu poverenje.

Rejmond Bergmanis navodi da su baltičke države pod stalnim pritiskom ruske propagande.

"Letonija se već nekoliko godina bori sa informativnim ratom i propagandom. Rusija masovno prelazi u nacionalnu infosferu, postoji sve veća količina dezinformacije i propagande koja dolazi iz Rusije – lažne činjenice i narativi, pogrešni naslovi i pogrešni navodi su svakodnevna pojava u medijima, posebno u medijima na ruskom jeziku", rekao je Bergmanis u intervjuu crnogorskoj Pobjedi, prenosi RTCG.

Ministar navodi da godišnji izveštaj Uprave za zaštitu Ustava i letonske službe bezbednosti pokazuje da je Rusija poslednjih godina intenzivno koristila svoje agente u Letoniji.

"Priča se retko menja. Rusija zaoštrava situaciju konstantno demonstrirajući svoj vojni položaj u regionu. Trenutna politika NATO-a prema Rusiji zasnovana je na prevenciji i održavanju političkog dijaloga", naveo je Bergmanis.

Pripadnici Vojske Crne Gore uskoro bi trebalo da započnu učešće u misiji NATO-a u Letoniji, gde je već raspoređeno 1.300 vojnika vojske zemalja članica Alijanse, a Bergmanis kaže da je veoma zahvalan Crnoj Gori na odluci da se pridruži misiji NATO-a u Letoniji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво