Iranski diplomata optužen za planiranje bombaškog napada

Asadolah A, iranski diplomata, koji je ranije uhapšen u Nemačkoj, i još tri osobe, optuženi su u Belgiji da su u junu planirali da izvrše bombaški napad na skupu iranske opozicione grupe, koja je u egzilu u Francuskoj, saopštili su belgijski tužioci.

Iranski diplomata, koji je identifikovan kao Asadolah A, radio je za iransku ambasadu u Beču, navodi Rojters.

Asadolah je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je planirao napad na Nacionalni savet otpora Irana, čije je sedište u Parizu.

"Nemačka je juče predala diplomatu Belgiji, u kojoj je on optužen za pripremu terorističkog napada", objasnio je državni tužilac.

Kada je reč o ostalim optuženima, belgijska policija uhapsila je dvoje osumnjičenih u junu sa 500 grama eksploziva, koji može da se ručno napravi uz pomoć lako dostupnih hemikalija, a kod sebe su imali i eksplozivnu napravu.

Četvrti osumnjičeni uhašen je u Francuskoj, a kasnije prebačen u Belgiju, dodaje Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво