Netanjahu: Nastavljamo napade u Siriji bez obzira na S-300

Izrael će nastaviti sa napadima na mete u Siriji bez obzira na odluku zvanične Moskve da Damasku dostavi raketni sistem S-300, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu i naglasio da je obavestio ruske zvaničnike o tome.

Benjamin Netanjahu je, obraćajući se novinarima u Jerusalimu, rekao da je razgovarao sa zamenikom premijera Rusije Maksimom Akimovom i rekao mu da će Izrael nastaviti da se bori protiv, kako ta država opisuje, pokušaja Irana da produbi svoje vojno prisustvo u Siriji i dostavi oružje borcima libanske šiitske organizacije Hezbolah, prenosi portal presstv.com.

Izraelski premijer je dodao da veruje da će spor koji postoji između Rusije i Izraela u slučaju obaranja ruskog aviona Il-20 kod zapadne obale Sirije biti razrešen.

"Verujem da ćemo zdravim razumom i dobrom voljom doći do rešenja koje će omogućiti nastavak dobre koordinacije između vojski Rusije i Izraela", rekao je Netanjahu.

On je, kako se podseća, takođe u nedelju rekao da će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom uskoro kako bi razgovarali o toj koordinaciji.

Kako je ranije izvestio ruski Tas, predsednik Komiteta za odbranu Ruske dume i bivši komandant ruskih vazdušnih snaga Vladimir Šamanov u utorak je izjavio da će se Netanjahu i Putin uskoro sastati na razgovorima u čijem fokusu će biti Sirija, u kojoj se situacija drastično promenila nakon što je Rusija toj zemlji dala tri paketa raketnog sistema S-300.

Prema njegovim rečima, jedna od tema razgovora Putina i Netanjahua će biti preciziranje pitanja vazdušne saradnje.

"Nema opasnosti za (ruske) avione u vazdušnom prostoru Izraela, koji je sused Sirije. Vidimo sve letelice, uključujući i stelt avione", rekao je tada Šamanov.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je novinarima prethodno rekao da se na organizovanju sastanka Putina i Netanjahua radi, ali da tačan datum još nije utvrđen.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво