Eksplozija u skladištu municije u Ukrajini, evakuisano 10.000 ljudi

U skladištu municije Ministarstva odbrane Ukrajine, 176 kilometara istočno od Kijeva, rano jutros došlo je do eksplozije i požara, zbog čega je evakuisano oko 10.000 ljudi, saopštili su zvaničnici. Niko nije povređen.

Do eksplozije je došlo jutros nešto pre 3.30 u skladištu municije u regionu Černigov, u blizini naselja Ičnja, nakon čega je izbio požar, saopštio je Generalštab ukrajinskih oružanih snaga, prenosi Tas.

Od 4.22 po lokalnom vremenu, vazdušni prostor Ukrajine zatvoren je u krugu od 20 kilometara od skladišta, dok je kopneni i železnički saobraćaj obustavljen, saopštila je služba za vanredne situacije.

Stotine ljudi raspoređeno je na licu mesta, navodi se u saopštenju, a tamo se uputio i načelnik ukrajinskih oružanih snaga.

Britanska agencija podseća da je proteklih godina zabeleženo više velikih požara u skladištima municije i oružja u Ukrajini i napominje da se ukrajinska vojska bori protiv proruskih aktivista na istoku zemlje od 2014.

Podseća i da je prošle godine, zbog eksplozija velikih razmera u vojnom skladištu u regionu Vinicja, 270 kilometara od Kijeva, evakuisano 24.000 ljudi.

Državna bezbednosna služba istražuje da li je u pitanju bila sabotaža. Portparol ministarstva odbrane je rekao da činjenica da su se eksplozije dogodile u različitim delovima skladišta ukazuje na sabotažu.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 09. okt 2018, 17:54)
anonymous [neregistrovani]

Otkud njima oruzje?

Ja mislio da njih brani USA pa nemaju potrebe za oruzjem i municijom. Znaci ipak potajno skladiste.

(utorak, 09. okt 2018, 15:33)
anonymous [neregistrovani]

Nije!

Nije uništeno NATO oružje, već zastarela sredstva iz bivšeg SSSR, za koje bi Ukri morali da dadu silne pare da ih uništi NATO... Ovo je udarac - odjednom 2 mušice: rešili se "otpada", i ujedno dobili razlog da kamče oružje od NATO...Naravno, Rusija je odmah optužena za izazivanje eksplozije...

(utorak, 09. okt 2018, 13:19)
Дејан [neregistrovani]

Одлично

Још једном је отежано Украјинским властима да изврши агресију на сопствени народ. НАТО оружје је уништено

(utorak, 09. okt 2018, 09:40)
anonymous [neregistrovani]

Odgovor

Izbori u Ukrajini zakakazani su za 31.mart 2019.

(utorak, 09. okt 2018, 08:19)
anonymous [neregistrovani]

Pitanje

Kada će izbori u Ukrajini?