Osumnjičeni za trovanje Skripalja lekar vojne tajne službe?

Drugi od dvojice Rusa koji su osumnjičeni za pokušaj trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Velikoj Britaniji doktor je u ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi (GRU), objavio je istraživački portal "Belingket".

Kako prenosi Rojters, Belingket, koji se bavi obaveštajnim pitanjima, naveo je da je njegovo pravo ime Aleksandar Jevgenjevič Miškin (39), a ne Aleksandar Petrov, što je ime pod kojim ga je prošlog meseca Velika Britanija optužila.

Britanski tužioci optužili su Petrova i još jednog muškarca, označenog kao Ruslan Boširov, da su nervnim gasom "novičok" u martu ove godine u Solsberiju pokušali da otruju Skripalja i njegovu ćerku.

Belingket je prošlog meseca identifikovao Boširova kao pukovnika GRU čije je pravo ime Anatolij Čepiga.

Londonska policija odbila je da komentariše spekulacije o pravom identitetu optuženih i ponovila da veruje da su oni koristili lažna imena.

Rusija odbacuje svaku umešanost u trovanje Skripaljevih, a dvojica optuženih su u Moskvi izjavili da su putovali u Britaniju kao turisti i da su u Solsberi išli da vide katedralu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 09. okt 2018, 11:57)
zoran [neregistrovani]

Prosto neverovatno

Nesto ne mogu da poverujem u ove britanske price posto znam koliko su su se nalagali kad je bilo bombardovanje Srbije i otimanje Kosova.

(utorak, 09. okt 2018, 11:40)
Воронцов [neregistrovani]

Фантазија

Да ли су то неки људи имуни на отров, а други нису...Неко понесе у џепу отров прсне као спреј и отровани готов.Незамисливо је да у случају отрова у гасовитом стању отров не би удахнуо и тровач, а исто тако није могуће да је имун на дејство отрова ( то је иронија да је неко имун).То значи да би тровач морао носити комплетну заштитну опрему против отрова.А сад замислите да неко шета са таквом опремом улицама града.Да негде шета по тајги и некако, али у граду ?