Indonezija, nastavak potrage za nestalima posle zemljotresa

Broj poginulih u razornom zemljotresu i cunamiju koji su pogodili indonežansko ostrvo Sulavezi dostigao je 1.944, saopštili su zvaničnici. Strahuje se, međutim, da bi broj žrtva moga da bude i trostruko veći, jer se 5.000 ljudi još vode kao nestali.

Većina žrtava je iz najviše pogođenog grada Palu, rekao je zvaničnik Agencije za vanredne situacije, preneo je AP.

Portparol Agencije Sutopo Purvo Nugroho saopštio je ranije da se strahuje da je veliki broj žrtava i dalje ispod ruševina u pogođenim oblastima.

Oko 5.000 osoba vode se kao nestale.

Nacionalna agencija za vanredne situacije je u nedelju objavila da će indonežanski spasioci u četvrtak obustaviti potragu za telima žrtava zemljotresa i cunamija na ostrvu Sulavezi.

Razorni zemljotres i cunami pogodili su ostrvo Sulavezi 28. septembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво