Junker: Dogovor o Bregzitu možda u novembru

Potencijal za zbližavanje EU i Velike Britanije oko postizanja dogovora o Bregzitu porastao je poslednjih nekoliko dana, rekao je Žan Klod Junker.

Evropska unija i Velika Britanija postići će dogovor o Bregzitu u novembru, ako se to ne desi i u oktobru, najavio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Junker je austrijskim medijima rekao da je potencijal za zbližavanje porastao poslednjih nekoliko dana, prenosi Rojters.

"Još ga nismo postigli, ali naša želja da postignemo razumevanje sa vladom Velike Britanije je narušena", rekao je Junker.

Junker je u petak rekao ambasadorima 27 zemalja članica EU da nema napretka po pitanju granice sa Irskom i da mnogo toga zavisi od stava koji će kolege iz Britanije izneti u Briselu na sastanku koji se održava sledeće nedelje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво