Tramp ismejao ženu koja je optužila sudiju Kavanoa

Dok američki senatori čekaju rezultate istrage Federalnog istražnog biroa o prošlosti Breta Kavanoa, kandidata predsednika Trampa za Vrhovni sud, i spremaju se za moguće glasanje o njemu – Tramp je iskoristio jedan politički skup da ismeva ženu koja je optužila sudiju da ju je seksualno napao.

Predsednik Tramp je u Misisipiju izazvao smeh svoje publike dok je otvoreno ismevao Kristin Blejzi Ford, koja tvrdi da ju je Bret Kavano, pijan, seksualno napao na jednoj srednjoškolskoj žurki početkom 1980-ih, prenosi Glas Amerike.

Advokat Blejzi Ford je na Tviteru komentare predsednika Trampa nazvao "okrutnim i bezdušnim napadom", dodajući da je predsednik "primer kukavičluka".

Bela kuća je, pak, Trampove izjave nazvala "prikladnim".

"Svi smo se veoma pažljivo ponašali prema njoj, počevši od mene i predsednika. Samo je ukazao na neke nedoslednosti", navela je Kelien Konvej, savetnica Bele kuće.

Predsednikov sin Donald Tramp Mlađi takođe je izjavio da Tramp svojim komentarima nije ismevao Kristin Blejzi Ford.

Njegovi komentari o Blejzi Ford izazvali su snažnu reakciju nekoliko senatora, koji još nisu odlučili da li će podržati Kavanoa. Među njima su republikanski senatori Suzan Kolins i Džef Flejk.

"Govoriti o nečemu tako osetljivom na političkom mitingu prosto nije ispravno. Prilično je odbojno", kazao je Flejk.

Međutim, gostujući u jutarnjem programu TV mreže En-Bi-Si, Flejk je nagovestio da će Kavano, koji odlučno poriče optužbe, možda ipak dobiti njegov glas.

"I ako niko od senatora ne promeni mišljenje na kraju, to što smo dobili pauzu i priliku za FBI istragu svima nama daje malo više poverenja u proces", kaže Flejk.

Tim Kristin Blejzi Ford, međutim, dovodi u pitanje pravednost istrage FBI, navodeći da biro nije razgovarao sa Ford i da nije odgovorio na njihove pozive i imejlove.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво