Erdogan: UN – rekonstrukcija ili će postati poznate po neuspehu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da Ujedinjene nacije rizikuju da postanu organizacija "poznata po neuspehu" ukoliko se ne rekonstruišu, naročito kad je reč o Savetu bezbednosti.

"Ujedinjene nacije gube sposobnost da zadovolje očekivanja čovečanstva kroz mir i blagostanje", rekao je Redžep Tajip Erdogan u govoru na zasedanju Generalne skupštine, a kao primere je naveo Bosnu, Ruandu i muke Palestinaca, prenosi AP.

"Verujemo da, kada kažemo da je svet veći od samo pet zemalja, postajemo glas zajedničke svesti čovečanstva", poručio je Erdogan, a američka agencija navodi da pod tih pet zemalja Erdogan podrazumeva SAD, Kinu, Rusiju, Francusku i Britaniju – pet stalnih članica Saveta bezbednosti, koje jedino imaju pravo veta.

Erdogan je rekao i da Turska ne može da ćuti pred korišćenjem sankcija kao oružja u trenutku kada je ta zemlja u veoma zategnutim odnosima sa SAD zbog sudbine hrišćanskog pastora koji je u zatvoru u Ankari, prenosi Rojters.

"Niko od nas ne može da ćuti pred samovoljnim otkazivanjem trgovinskih sporazuma i korišćenjem ekonomskih sankcija kao oružja. Mi smo za rešavanje problema kroz konstruktivan dijalog, na ravnoj nozi", zaključio je Erdogan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво