Moskva: Protest norveškom ambasadoru zbog hapšenja Rusa

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo na razgovor ambasadora Norveške u Moskvi, kako bi protestovalo zbog hapšenja ruskog državljanina na aerodromu u Oslu pod sumnjom da je špijun.

U saopštenju ruskog ministarstva u kojem je uhapšeni imenovan kao "M.A. Bočkarjov" navodi se da su zahtevali "trenutno ukidanje apsurdnih optužbi i njegovo oslobađanje", prenosi Rojters.

U Norveškoj je uhapšen ruski državljanin (51) zbog sumnje da se bavio špijunažom tokom konferencije o jačanju saradnje između evropskih parlamentarnih administracija, saopštila je njegova advokatica Hege Akre.

Akre je norveškoj novinskoj agenciji NTB rekla da je njenog klijenta, čiji identitet nije otkriven, u petak uhapsila i ispitala norveška nacionalna obaveštajna agencija PST, prenosi AP.

Ruskom državljaninu određen je pritvor od dve nedelje, a Akre je rekla da je njen klijent negirao da je bilo šta loše uradio.

Kako se navodi, njegovo ponašanje na dvodnevnoj konferenciji podstaklo je parlamentarne službenike da pozovu obaveštajnu agenciju.

Skup koji je organizovao Evropski centar za parlamentarno istraživanje i dokumentaciju održan je u norveškom parlamentu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво