SAD uvele sankcije Kineskoj vojnoj agenciji zbog Rusije

Sedinjene Američke Države su uvele sankcije kineskoj vojnoj agenciji i njenom direktoru zbog kupovine vojne opreme od Rusije.

Kako prenosi Rojters, ove sankcije uvedene su na osnovu akta koji je usvojen 2017. u SAD pod nazivom "Akt borbe protiv američkih protivnika kroz sankcije".

Zvaničnici američkog Stejt departmenta poručili su da odmah uvode sankcije kineskom Odeljenju za opremu i razvoj koji prati razvoj tehnologije u oblasti odbrane u Kini, a zbog uključivanja u "značajne razmene" s glavnim ruskim izvoznikom oružja, Rosoboroneksportom.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa takođe je navela 33 osobe i subjekta koji su povezani sa ruskom vojskom i obaveštajnom službom dodajući ih na spisak osoba kojima su uvedene sankcije.

Britanska agencija navodi da je zvaničnik Stejt departmenta, govoreći pod uslovom anonimnosti, naglasio da su ove sankcije uperene samo prema Moskvi, a ne protiv zvaničnog Pekinga ili njegove vojske.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара