Putin s Merkelovom o Siriji, Ukrajini, finansijama

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o rešavanju sukoba u Siriji i situaciji u Ukrajini, ali i o negativnim tendencijama na globalnom finansijskom tržištu.

"Ruski predsednik je obavestio nemačku kancelarku Merkel o sporazumu između Rusije i Turske o stabilizacionim naporima u zoni deeskalacije u Idlibu, koji je sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom postigao 17. septembra u Sočiju", saopštio je Kremlj, prenosi Tas.

Putin i Merkelova su razgovarali i o Ukrajini i izrazili rešenost da nastave rad u okviru takozvanog Normandijskoj kvarteta.

Takođe su razgovarali o potrebi da Kijev obezbedi specijalni status Donbasu na istoku Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Tema razgovora ruskog predsednika i nemačke kancelarke bilo je i prevazilaženje negativnih tendencija na globalnom finansijskom tržištu.

Razgovor je održan na inicijativu nemačke strane, a sagovornici su se saglasili da "nastave kontakte na raznim nivoima", zaključuje se u saopštenju Kremlja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи