"Vostok 2018", vežba podmornica na Pacifiku

Ruska mornarica izvela je, u okviru najvećih vojnih manevara, vežbu podvodne potrage u Ohotskom moru u kojoj su učestvovale podmornice i helikopteri.

Vežbe "Vostok 2018" se održavaju u Sibiru i na ruskom Dalekom istoku i u njima učestvuje oko 3.200 kineskih vojnika i 300.000 pripadnika ruske vojske, prenosi Tas

U pomorskim vežbama u rukavcu Pacifika između Rusije i japanskog ostrva Hokaido učestvuje ruski razarač "Viceadmiral Kulakov" i helikopter Ka-27 sa opremom za traganje za podmornicama.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su se vežbi pridružili borbeni avioni "mig-31" i Su-35 kako bi presretali avione koji se približavaju njihovoj zoni i bombarderi sa raketama dugog dometa Tu-22.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 16. sep 2018, 09:59)
anonymous [neregistrovani]

Rusija je fedralna država i ona vrši vežbe na tuðim teritorijama, zar ne?

Nisu samo Rusi u toj federaciji, zar ne?
Eto, isto tako radi NATO.

(nedelja, 16. sep 2018, 07:43)
anonymous [neregistrovani]

# vezve vostok 2018

Oduvek vazi: jaci (onaj ko je ubeden da je protivnik slabiji) napada, a slabiji (onaj koji je u predrasudi da je protivnik jaci) se brani. Najpre se brani politikom, oslanjanjem na pravdu i ljudska prava, ne provocira, drzi se podalje od praga protivnika. Jaci, nasuprot, se stalno mota oko praga kuce slabijeg.
Dokazati da je jaci jaci, a da je slabiji slabiji, je veoma rizicno i katastrofalno i za jaceg i za slabijeg, pa se citave aktivnosti svode na "carkanju", gde taj jaci provocira slabijeg

(nedelja, 16. sep 2018, 05:28)
anonymous [neregistrovani]

"Вежбе "Восток 2018" се одржавају у Сибиру и на руском Далеком истоку"

A ne na granicama pojedinih drzava kao sto to NATO radi. Dakle, vezbe imaju odbrambeni i odvracajuci karakter, a ne ofanzivni.