"Rusija i Kina nastaviće da održavaju vojne vežbe"

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da Rusija i Kina nameravaju da ubuduće redovno održavaju zajedničke vojne vežbe, nalik onoj koja se ove nedelje održava u Sibiru.

Šojgu je to rekao nakon što je sa kineskim ministrom odbrane, generalom Vei Fengom, obišao obišao pripadnike ruske i kineske vojske, preneo je AP.

Najveća vojna vežba od raspada Sovjetskog Saveza pokazuje da vojne veze Moskve i Pekinga postaju sve jače u trenutku kada rastu tenzije u njihovim odnosima sa NATO-om.

Dogovorili smo se da ovakve vežbe ubuduće redovno održavamo, rekao je Šojgu.

U vežbi "Vostok 2018" učestvuje skoro 300.000 ruskih vojnika, 1.000 borbenih aviona, 36.000 tenkova i drugih bornih vozila i veći broj brodova.

Kina je poslala 3.200 vojnika, 900 borbenih vozila i 30 borbenih aviona i to je do sada najveće učešće njene vojske na jednoj vežbi van granica zemlje.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 13. sep 2018, 10:13) - anonymous [neregistrovani]

@....Opasna igra....

Izvode vojne vezbe u svojoj drzavi i za Vas je to 'opasna igra i pokazivanje misica'. Opasno je ono sto radi NATo, dovlaceci trupe na ruske granice i razmestajuci anti-raketne stitove oko Rusije, pa i u nasem susedstvu, i skladistenje nuklearnih bombi i raketa u Evropi. E to je opasnost po Evropu i po citav svet, a ne ove vezbe koje se odrzavaju u Rusiji, a ne u nekoj drugoj drzavi kao sto radi Amerika.

(četvrtak, 13. sep 2018, 07:42) - anonymous [neregistrovani]

....opasna igra....

Ovo ne mirise na dobro....ko ima jace misice?

(četvrtak, 13. sep 2018, 07:25) - anonymous [neregistrovani]

Savez

Jel ima veci i mocniji vojni savez vojno i masovno