Sankcije protiv stranaca ako se mešaju u američke izbore

Američki predsednik Donald Tramp izdao je izvršno naređenje kojim se odobravaju sankcije protiv stranaca koji se mešaju u američke izbore.

Prema rečima američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, izvršno naređenje se ne odnosi samo na mešanje u kampanjsku infrastrukturu, već i na širenje dezinformacija i propagande, prenosi AP.

"Smatramo da je važno da pokažemo da je predsednik preuzeo komandu nad ovim problemom oko kojeg je duboko zabrinut, a integritet naših izbora i ustavni procesi su mu od najvišeg značaja", rekao je Bolton.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 13. sep 2018, 12:43) - Mica Bor [neregistrovani]

Transver tehnologije

Ovo Trampovo priznanje je pokazalo da ni oni vise nisu kao sto su bili , i njima se moze manipulisati . Bili su veoma dobri ucitelji , tako da su ih ucenici prevazisli !

(sreda, 12. sep 2018, 23:05) - anonymous [neregistrovani]

sta se cudite

sta se cudite i komentarisete,pa oni se svesno mesaju svugde u svetu i to je za njih ok, oni smatraju da to mogu da rade jer su super sila i sama ta pravila koja oni namecu za njih ne vaze...citali smo juce izjavu onog nekog za bezbednost ili sta li je vec da ni slucajno neki sud van SAD ne pomisli da sudi njihovim drzavljanima...ali nadam se da se njihova imperija polako gasi kao i svaka do sad sto se ugasila...

(sreda, 12. sep 2018, 22:30) - dragan cvetković [neregistrovani]

nije jedina...

Toliko su se razmahali sankcijama kao da neznaju da i njima to moze da pocne da uvodi ostatak sveta!Domino efekat sankcija Americi je samo pitanje vremena a Tramp kao da pozuruje svet da to uradi...

(sreda, 12. sep 2018, 22:18) - milan lala [neregistrovani]

Cuvari demokratije

A ako se vi mesate u tudje izbore evo konkretnih javnih primera : Makedonija i BIH sta ce onda biti ? Eh...zaboravi za vas kazne ne dolaze u obzir .

(sreda, 12. sep 2018, 22:04) - Dragan S [neregistrovani]

A sta kazu o njihovom mesanju u tudje izbore

Znaci da za njih zakoni nevaze vec samo za ostatak sveta , jer se oni mesaju u svacije izbore i drugima propisuju sta smeju a sta ne.

(sreda, 12. sep 2018, 22:02) - anonymous [neregistrovani]

Ugao posmatranja

Ех,
кад би Доналд бацио поглед преко „плота“, уочио би исти проблем из другог угла.

Мешање америчких грађана у изборе широм планете.