Egipat, bračni par Britanaca umro od ešerihije koli

Bakterija ešerihija koli uzrok je smrti britanskog bračnog para koji je 21. avgusta umro u hotelu u Egiptu, saopštio je egipatski tužilac.

Džon (69) i Suzan (63) Kuper umrli su u hotelu "Stajgenberger Akva Medžik" u Hurgadi, a uzrok smrti se nije odmah znao, prenela je agencija Rojters.

Posle njihove smrti pojavile su se spekulacije da su umrli u letovalištu u Hurgadi zbog emisije otrovnog gasa u njihovoj sobi.

Istraga o njihovoj smrti trajala je više od tri sedmice.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 13. sep 2018, 10:32) - anonymous [neregistrovani]

Ešerihija

Slažem se da može da se umre od ove bakterije ali posle dugogodišnjeg bolovanja od iste a ne tek tako brzo.
Teško se leči ali se leči.
Lično iskustvo.

(sreda, 12. sep 2018, 22:09) - anonymous [neregistrovani]

Korisno bi bilo znati

Ešerihija koli je bakterija koja je uvek prisutna u velikom broju u debelom crevu svakog čoveka. Tamo je neophodna zbog varenja hrane. Nedovoljnom ili neadekvatnom higijenom ta bakterija može da dospe tamo gde joj nije mesto - mokračni kanali, usta, nos, grlo...Tada se izuzetno teško leči jer je veoma otporna na antibiotike i veoma brzo mutira(!!!), pa postaje otporna na ono na šta nije bila otporna. Ako se ne leči uporno, iz mokračnih kanala dospe u bubrege i to je veoma opasno, a ako dospe u krv - fatalno.
Zaštita? Redovno i pravilno(!) pranje ruku i sudova. U zemljama koje se ne mogu pohvaliti visokim nivoom higijene, uopšte se ne preporučuje konzumiranje kakve god hrane koja nije termički obrađena ili konzervirana - čak ni voće, a kamo li povrće.

(sreda, 12. sep 2018, 21:41) - anonymous [neregistrovani]

e rusi

videce te da ce okriviti Ruse za to...mora nekako da ih povezu sa tim...

(sreda, 12. sep 2018, 21:31) - 4444 [neregistrovani]

bas se pogodilo

i od bakterije su umrli istog dana bas?