Britanija: Rusija lažima odgovara na "slučaj Skripalj"

Pokušaji Britanije da dobije objašnjenje od Rusije u vezi s trovanjem bivšeg dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke nailaze konstantno na nejasnoće i laži i to se nije promenilo, izjavio je portparol britanske premijerke Tereze Mej.

Rusija je identifikovala dvojicu muškaraca koje je Velika Britanija imenovala kao osumnjičene za trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solzberiju, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, navodeći da s njima u vezi "ništa kriminalno ne postoji".

Putin je naveo i da su te osobe poznate ruskim zvaničnicima i da nisu radile za vojsku.

"Ti muškarci su oficiri ruske vojne obaveštajne službe GRU. Vlada je otkrila njihovu ulogu u GRU, njihove operativce i metode, ovu poziciju su podržali naši međnarodni saveznici", rekao je portparol Tereze Mej novinarima, preneo je Rojters.

On je dodao da je Britanija u više navrata tražila od Rusije da objasni šta se dogodilo u Solzberiju u martu, ali da su oni odgovarali nejasnoćama i lažima.

"Ne vidim ništa što bi sugerislao da se to promenilo", rekao je portparol Tereze Mej.

Očekuje se izjava jednog od osumnjičenih u slučaju Skripalj

Jedan od ruskih državljana osumnjičenih za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke izjavio je da postoji mogućnost da će se javno oglasiti o ovom slučaju iduće nedelje.

Petrov je, prenosi Rojters, do sada odbio da komentariše slučaj Skripaljevih.

Podseća se da je u nekoliko navrata samo rekao da radi za jednu farmaceutsku kompaniju u sibirskom gradu Tomsku.

"Za sada nemam komentar. Možda kasnije. Sledeće nedelje, mislim", rekao je jedan od osumnjičenih.

broj komentara 0 pošalji komentar